Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Εκδηλώσεις

Στις "Μουσικές Διαδρομές" με τον Μπάμπη Τσέρτο,την Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη.... στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερου!
Ευχαριστούμε για την προσφορά της πίτας τον Χριστόφορο Δαφνερό,το Φαρμακείο Σίμος-Κολλιοπούλου-Πετρούπολη και Αthens biomedica-Πετρούπολη για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς..
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύ όμορφη βραδιά!

ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ (1916-1945)

''Μια πρωτόγονη βιομηχανική μονάδα στον τόπο μας'' (εικόνες video-αφηγήσεις)

 

Α.''ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ''

TO Δ.Σ  του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι  βρέθηκαν μαζί μας στην πετυχημένη και φέτος εκδήλωση για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας  το Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009 στην ταβέρνα <<Καγκελάριος >> στη Κορώνη.


Την κ. Καλατζάκου Σοφία, Υφυπουργό  Κοινωνικών Ασφαλίσεων
            που με επιστολή της  μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογός μας

Κινηματογραφική  Λέσχη Χωματερού
   10 Αυγούστου 2008

 

Αυτό είναι Πολιτισμός!!

 Hταν μια ξεχωριστή βραδιά η χτεσινή για το Χωματερό αφού με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ΄΄ με την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη΄΄ΝΥΦΕΣ΄΄. Ηταν μαζί μας  τη βραδιά αυτή όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού μας, οι κ. Θανάσης Πετράκος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ο κ. Γρηγόρης Ξαρχάκος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορώνης, ο κ. Δημήτρης Μουντζούρης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπλανίου και αρκετοί από τους κατοίκους των διπλανών χωριών.

Είναι αλήθεια , ότι ο άνθρωπος περπάτησε χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη για να φτάσει στη Χιροσίμα , στο Ναγκασάκι, στο Τσερνομπίλ. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα , πως όσα επινόησε και δημιούργησε τα τελευταία πενήντα χρόνια του εικοστού αιώνα, δεν τα κατάφερε όλα τα προηγούμενα. Σήμερα πορεύεται στ΄ άστρα. Ποιός ξέρει , λέει ένας ποιητής, θα τα γεμίσει και αυτά μικρές ματαιότητες;Θα φυτέψει και εκεί τα όπλα του ολέθρου που επινόησε εδώ; Αποχαυνωμένoι ΄΄απολαμβάνουμε΄΄ όλα όσα με προγραμματισμένο τρόπο και σκοπιμότητα μας προσφέρουν. Παθητικοί θεατές και υπερκαταναλωτές! Πώς θα προστατευτούμε; Η απάντηση είναι μονόδρομος.