Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2016 (10ος ΧΡΟΝΟΣ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 στο ΧΩΜΑΤΕΡΟ


Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο των εκδηλώσεων του χωριού μας στις 23 και 24 Αυγούστου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωματερού ‘’Αγιοι Θεόδωροι’’.
Η 1η βραδιά του πανηγυριού με την εξαιρετική ορχήστρα της Νάντιας Καραγιάννη, με ποιότητα στον ήχο, με άφθονο κέφι και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.
Η 2η βραδιά(10ος χρόνος)-καθαρά βραδιά πολιτισμού-ήταν αφιερωμένη σε ένα θέμα που αφορά την παράδοση.΄΄Ηθη και έθιμα του τόπου μας και επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου’’.
Ο Σύλλογός μας έχοντας πάντα ως βασική του προτεραιότητα να προάγει τον πολιτισμό του τόπου μας, επέλεξε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυσή του το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας ότι σχετίζεται άμεσα με την ύπαρξη των μικρών τοπικών μας κοινωνιών και τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πολιτισμού που χαρακτήριζε όλες σχεδόν τις αγροτικές κοινωνίες της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Με την αναδρομή μας στο παρελθόν,οι μνήμες και τα συναισθήματά μας περίσσεψαν.Το αφηγηματικό μέρος της παρουσίασης συνόδευσαν εικόνες και στιγμές χαράς, γιορτής, εργασίας κ.α., ενώ δρώμενα με τους εύστοχους διαλόγους, την αμεσότητα και τη ζωντάνια τους, χάρισαν πρωτοτυπία και έδωσαν δύναμη και παραστατικότητα στην όλη εκδήλωση.
To Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά:
• τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλιτσίου ‘’Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ’’https://www.facebook.com/politistikosvasilitsiou, τον Πρόεδρο κ.Παναγιώτη Λυμπέρη,την φιλόλογο κ.Δήμητρα Γαϊτάνη και όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρουσίαση της αναβίωσης του χωριάτικου γάμου.
• τη δασκάλα χορού κ. Χριστίνα Ζοργιάνου με την εξαιρετική χορευτική ομάδα του Συλλόγου.
• τη Θεατρική Ομάδα Ν.Α. Πυλίας ‘’ΟΔΥΣΣΕΙΑ’’https://www.facebook.com/odyseia, την πρόεδρο κ.Αποστολία Τερζή, που με την ευγενική αλλά και θερμή συμμετοχή τους στήριξαν την εκδήλωση..
• την κ. Γιώτα Κατσίβαην κ.Αντωνία Μπαγατέλα και την κ.Εύα Βέργη-Μπαγατέλα για την επιμέλεια των κειμένων και της παρουσίασης της εκδήλωσης.
• την κ. Γαρυφαλλιά Σταυράκη και τον κ. Βαγγέλη Μάντζιο για την πολύτιμη βοήθειά τους, με την κάλυψη εικόνας και ήχου.
• τον κ.Κώστα Κατσίβα, την κ.Σοφία Τσώνη,τον κ.Δημήτρη Μπαγατέλα και όλους που  μας παραχώρησαν το υλικό  για την έκθεση φωτογραφίας
• όλους τους ιδιώτες-φίλους και επαγγελματίες-συνεργάτες που στήριξαν οικονομικά όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Ευχαριστούμε για τη δημιουργία και το στήσιμο του μπουφέ, τα μέλη του συλλόγου,τις γυναίκες του χωριού και όλους τους φανερούς και αφανείς εθελοντές αυτής της βραδιάς.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Είμαστε σίγουροι πως ό,τι καλό γίνεται σ΄αυτό τον τόπο, είναι αποτέλεσμα επιμονής, θέλησης και αγάπης κάποιων ανθρώπων για την πολιτιστική αναβάθμιση αυτού του τόπου.
Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε πιστοί σ΄ αυτό που κάνουμε 10 χρόνια τώρα, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών που είναι οι συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.
Σας ευχαριστούμε!

Χωματερό 5 Σεπτεμβρίου 2016
το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού ‘’Αγιοι Θεόδωροι''